No Shave November

Måndagen 23 november hade vi passande nog med oss No Shave November från Halmstad i studion. Bandet består av Johan (sång, gitarr), Patrik (gitarr, sång), Andreas (bas, sång) och David (trummor, sång). Deras musik kan beskrivas som indie pop-rock influerad av såväl The Beatles som Jimi Hendrix.

De vann årets upplaga av  tävling Musikdirekt med motveringen "Välrepeterat, kraftfullt, musikaliskt och med säkra rytmer. Stolpigt men ändå svängigt. Fantastisk sång och fint fingerspel. Ett allvarligt band som fokuserar på musiken."

Besök hemsidan för info, bilder och musik av No Shave November!

Patrik, Andreas, Johan, David

Här kan du lyssna på intervjun!

Del 1
Del 2
Del 3

CHICK-E-CHACK

Kim - gitarr och sång, Marcus - bas, Martin - trummor

Måndagen 16/11 hade vi Kim från Göterborgsbaserade CHICK-E-CHACK på tråden! Samtidigt som han lagade mat berättade han om bandets blandade pop/punk musik, kommande spelningar och hur det gick till när deras musik blev spelad i P3.

Del 1
Del 2
Del 3

Glöm inte att besöka deras myspace, där kan ni även få information om hur ni ska göra för att få tag på bandets vinylskiva!

Nästa vecka kommer No Shave November från Halmstad till studion, missa inte det!

The Princess Pride

Måndagen 9/11 hade vi en lång intervju med The Princess Pride som även bjöd på en liten growl-skola!

The Princess Pride är ett Metal / Screamo / Hardcore band från Halmstad. Det är de 6 killarna Fredrik (gitarr), Sebastian (gitarr), Kristoffer (Scream, Growl), Cristoffer (sång), Emil (bas) och Niklas (trummor) som utgör bandet. De är mellan 16 och 24 år och har spelat tillsammans i cirka 8 månader, förutom trummisen Niklas som är ny. Vi pratade med killarna om deras musikskapande, framtidsmål och vilken musik de influeras av. De gav också en lektion i growl som ni kan lyssna på här!

Lyssna på intervjun nedan!

Del 1
Del 2
Del 3

Kontakt

Vår kontaktinformation är uppdaterad! Hädanefter ber vi er att vända er till [email protected] om ni vill kontakta oss gällande Radio TEJP. Detta är både för er och vår skull så att så lite förvirring som möjligt ska uppstå.

Samtidigt vill vi också passa på att påminna om att band och soloartister som är intresserade av att göra en intervju med oss fortfarande har chansen - det är bara att höra av sig på vår nya mejl eller här på bloggen! Gör du något annat kul i Halmstad än att skapa musik som du gärna vill berätta om i radio är du naturligtvis också välkommen att kontakta oss.

Två heta tips om vad som händer här i Halmstad nu i veckan:
Torsdag 12/11 19.00 - Svinalängorna på Halmstad Teater. Ungdom tom 25 år: 85:-
Fredag 13/11 19.00 - Project Avenue och The Princess Pride spelar på Nolltrefem! Gratis.

Ha en toppenvecka, så hörs vi igen på måndag!

/RADIO TEJP


P.S. Du har väl inte missat att vi nu har en "Lyssna på oss!"-knapp där man kan trycka för att enkelt och smidigt komma direkt till Halmstad Närradios webbradio!

Dubbelt upp i Radio Tejp!

Dagens program är fyllt med både nöje och allvar. Moa, Ebba och Helena från Sannarpsgymnasiet är på plats för att prata om skoltidningen Brännbart på deras skola. De kommer berätta om varför de har valt att skriva och hur det går till. Senare har vi även besök av bandet The Princess Pride som spelar Metal/Screamo/Hardcore. De kommer svara på våra frågor, introducera sin nya trummis och lära oss hur man growlar! Missa inte! Vi kommer även uppmärksamma vad som hänt nyligen, både här i Halmstad och i världen. Bland annat kommer vi informera om en klasskamrat som hamnat i en obekväm sits på grund av att migrationsverket i Halland läggs ned.

Ställ gärna frågor direkt till bandet via shoutboxen eller lämna en kommentar nedan. Som vanligt kan ni även önska låtar eller tycka till om programmet!

Vi hörs klockan 18.00!

Surviving The Charade

Surviving The Charade är ett Hardcore/Metalcore band ifrån Stockholm. De består av sex killar: Simon - Sång, Daniel - Sång, Fredric - Gitarr, Ville - Gitarr, Jonte - Trummor, Adi - Bas. Surviving The Charade är bandet som vill överleva charaden, få tjejer och bli kända, men även skapa musik som de verkligen kan vara stolta över. De arbetar flitigt med sin musik och gör även videobloggar på myspace för att göra det lättare för oss att lära känna dem. Vill du lära känna Surviving The Charade? Besök deras myspace och njut av deras musik och allt annat smått och gott som de lagt upp endast för er skull!

Jonte, Simon, Fredric, Daniel, Adi och Ville från Surviving The Charade.

Här kan du lyssna på vår telefonintervju med Fredric från Surviving The Charade som sändes den 2/11 i RADIO TEJP!

Del 1
Del 2

Project Avenue

Project Avenue är ett osignat band ifrån Halmstad som består utav fyra killar. Daniel Kullgren och Hampus Mellgren på sång och gitarr, Rasmus Rolling på bas och Pontus Rolling på trummor. Deras musik skulle kunna beskrivas som punkrock med energi och de hämtar influenser ifrån band som Misfits, Hardcore Superstar, Backyard Babies, Aiden, Union Square, Sonic Syndicate, Blink 182 och Rise Against. Bandet startades i januari 2009 med att Pontus och Hampus skrev en låt tillsammans och sedan slöt Daniel och Rasmus upp. Annars är det främst Pontus som skriver låttexterna.

Killarna i Project Avenue satsar stenhårt på sin musik. De gillar vad de gör och säger att om andra gillar det också är det ju bra, men de skulle inte kunna tänka sig att byta musikstil för pengarnas skull. Inom det närmaste året siktar de på Rockkarusellen och Musik Direkt.

Pontus och Hampus från Project Avenue i studion.
Måndagen 19/10 gästade Pontus och Hampus ifrån Project Avenue oss i studion för en intervju.

Vill ni lyssna på vår intervju med Project Avenue kan ni göra det nedan.

Del 1
Del 2

Spana in deras Myspace!

We are back!

Nu är lovet slut vilket betyder att RadioTejp är back on track again!

Såhär i Haloweentider är det vanligt att man klär ut sig och kanske gör charader. Passar det då inte bra att dagens band är Surviving The Charade? ;) En timme in i programmet kommer vi att ringa upp Fredric från STC och ha en telefonintervju, missa inte det!

Självklart kommer vi även att uppdatera er om vad som har hänt i Halmstad under lovet och vad som komma skall. Missa till exempel inte dj Toxin på 035 på fredag och bandet Rednote på lördag!

Alltså, ikväll mellan 18.00-20.00 är vi tillbaka i studion med ett nytt, fräscht, spännande, kryddigt, mumsigt program!


Surviving The Charade