Limiteds

Måndagen den 18/1 hade vi ett inslag om bandet Limiteds ifrån Boxholm. Bandet består av bröderna Matthias och Tobhias Gräns på sång och gitarr respektive trummor, Martin Samuelsson på sång och gitarr, och Fredrik Karlsson på bas. Alla medlemmarna i bandet är 22 år gamla förutom Tobhias som är 17 år. Anledningen till att de spelar är att de lever för sin musik, och skulle de inte få stå på scen och spela musik, så vet de helt enkelt inte vad de skulle göra.

De fyra killarna i bandet Limiteds.

Limiteds bildades i Boxholm år 2001 när Matthias, Martin och Fredrik gick i samma klass på högstadiet. Matthias lillebror, Tobhias, spelade vid den tiden trummor, och efter ett förslag ifrån bröderna Gräns far kom även Tobhias med i bandet. Limiteds började repa i Tobhias rum och spelade Weezer och Blink 182 covers. Efter ett kort tag slutade Fredrik i bandet, men efter mycket om och men och ett par basister senare är han nu tillbaka.

Musiken var från början mest åt punk och rock. På senare tid har den dock glidit över mer och mer mot alternativ powerpop, allt eftersom bandets låtskrivare har mognat. Låtarna skrivs av Martin och Matthias men alla är med och bestämmer hur slutversionen ska låta. Oftast skrivs musiken först för att sedan sätta text på melodin. Limiteds försöker undvika att skriva texten först eftersom att de vill att texten ska passa känslan i låten.

Låtarna vi spelade i inslaget heter Alcohol/Nicotine, April Wishes och Falling. Samtliga låtar är från skivan Let's make a long story short som Limiteds håller på att spela in just nu.

Här kan du lyssna på vårt inslag som sändes Måndagen den 18/1!

Del 1:
Del 2:

Kommentarer
Postat av: corny

läs mitt Limitedsinlägg på bloggen här:

http://wearehollywood.blogg.se/2010/january/limiteds-nya-album.html

såå värt :D

2010-02-01 @ 09:46:11
URL: http://wearehollywood.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback